Raszta haj kibontása

 2011.11.09. 09:53

Sajnos eljöhet az életedben egy olyan pillanat, hogy meg kell szabadulj az imádott tincseidtől melyekkel annyit időt törődtél. Ekkor két lehetőség jöhet szóba: teljesen levágni a tincseket, vagy kibontani őket. Ez utóbbi igaz lehetetlenül hangzik de lehetséges.  Saját tapasztalataim tükrében mondhatom eleinte én is lehetetlennek láttam a dolgot, hogy az oly sokat gyúrogatott tincseimet egyszer lehetséges legyen kibontani. Ha ténylegesen így határoztál hát lássuk mit is kell tenned ahhoz, hogy hajad a lehető legkevesebb károsodással túlélje a raszta kibontását.

Hajad előkészítés a legfontosabb ennél a műveletnél. Hiszen gondoljunk csak bele, mialatt dreadként gondoztunk, hordtunk kevesebb mosás által a töve zsírosabbá vált, a tincs “törzse” pedig megtelt az általa összeszedett kosszal. (Még ha rendszeresen mostuk is, akkor is a filcesedés a haj által felvett piszkok által áll össze. Ez a rideg igazság)

Kezdjük azzal hogy érdemes hajerősítő sampont beszerezni, amely kifésűlő koncentrátumot tartalmaz és mellé kubancolódás ellenes balzsamokat, melyet kifejezetten problémás hajra készültek. (Ezek skálája igen széles, itt nem tudnék kiemeleni konkrétan legjobb márkát) Kezeled vele a hajat kb 2 hétig ! minden ! másnap mosd meg rendesen, és használj bőségesen hajpakolást amely által a rasztahaj meglazul és erőre kap. Már az első alkalom után érzni fogod hogy a hajad sokkal puhább és jobb tapintású lesz.

A második hét elteltével a hajad kész van arra a tortúrára melyet a kibontás okoz majd neki. Ehhez nem lesz másra szükséged mint egy kitartó és tapasztalt barát segítségére, és egy vasfogű tupír fésűre. (ennek a célnek a kutyák szőréhez használt sűrű vasfogú kefe is megteszi. ) Ekkor elkezdhetitek a tincs végétől kifésülő mozdulatotkkal eltávolítani, a készítéső óta a tincs köré ragadt elhullajtani kivánkozó hajmennyiséget. Ez vizuálisan nagyon sok hajvesztéssel jár majd, de nem ijedj meg hiszen a természetes haj napi szinten rengeteg fáradt hajszálat hullajt, és még raszta hajat viseltél ez a hajhullás megszűnt és a tincsed részévé vált. Így tuladonképpen megszabaditod a hajat a felesleges hajszálaktól. Ilyenkor nagyon sok kosz fog hullani a hajadból még ha rendszeresen mostad is, és kellemetlen szaga lesz. Ez is megszűnik a természetes haj 2x-i megmosása után. Azonban a tincs tövénél nincs mese vadul esetleg először kézzel kell széttépni az összragadt szálakat, bármilyen fájdalmas is. (Nálam 2 napba telt, és ezek zokogással teltek, de a szenvedésem megérte az eredményt icon smile Raszta kibontása )

Ha elkészültünk a legfájdalmasabb részével a bontással, és megszenvedtük a fájdalmakat, nincs más teendőnk minthogy a balzsamot ezután is rendszeresen használjuk minden hajmosásnál. S nem utolsó sorban keressünk fel minél hamarabb egy fodrászt mert a töredezett hajunknak szüksége lesz egy egészségügyi vágásra is. (Forrás: http://raszta-haj.hu/)

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr873346954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása