Hozzávalók
Süti tetejére:
- 1/4 bögre olvasztott vaj
- 1/2 bögre cukor
- 1 doboz ananász (szeletelt)
- 8-10 db kimagozott meggy (koktélcseresznye is jó)
Tésztához:
- 2 db tojás
- 1 bögre cukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 1/2 tk só
- 1 bögre olvasztott vaj
- 1 bögre rétesliszt
- 1 tk sütőpor
elkészítés
- Az olvasztott vajat öntsük a tortaforma aljára és keverjük bele a cukrot.
- Nyomkodjuk bele az ananászkarikákat, közepüket meggyel díszítsük.
- A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliaaromával és a sóval.
- Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat.
- A masszát öntsük rá az ananászra.
- Előmelegített sütőben süssük szép barnára.
- Fejjel lefelé (fordítva) tálaljuk, az ananászok legyenek felül.
Nagyon tömör és kalóriagazdag süti, de egyszer ki KELL próbálni! (forrás: nosalty.hu)