Gentleman (Otto Tilmann) 1975-ben született Németorstágban egy lelkipásztor fiaként. 17 évesen járt először Jamaikában, azóta rendszeresen visszatér oda. Az elmúlt években az európai reggae legnagyobb képviselőjévé nőtte ki magát.

Gentleman a Freundeskreis hiphopegyüttesel közös Tabula Rasa című dallal tűnt fel 1998-ban, és a következő évben már meg is jelent első albuma Troding On címmel. Az igazi sikerre a második album, a Journey To Jah megjelenéséig kellett várnia. Ezen a korongon olyan neves előadók segédkeztek, mint a Bounty Killer, Morgan Heritage vagy éppen (a már hazánkan is fellépő) Capleton.

A harmadik stúdióalbuma, a Confidence 2004-ben került a boltokba. Ez a lemez már biztosította a reggae "elitjébe" való tartozást. Ezen a lemezen is segédkezett néhány "nagy arc": Anthony B, Barrington Levy, Daddy Ring...

Gentleman dancehall-elemekkel tarkitott roots reggae-je elsöprő sikert aratott Németországban, és az ifjú énekes-zeneszerző-DJ igazi fesztiválkedvenc lett: teljesen be van táblázva, évek óta járja az európai fesztiválokat. (Forrás: zene.hu)
 

Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr421953320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása