Dancehall önképző csoportot alkotunk minden héten pénteken 18.30-20.00 között az Expresszó-Tranzitban (Petőfi Színház és a Gösser közötti udvarban), hogy megtanuljunk Sean Paul-ra, Beenie Man-re, Gentleman-re, vagy éppen az Irie Maffia: Bacardi Cola-jára hogyan kell valójában táncolni.

Eredetileg a dancehall a reggaere épül, és a rappel, hip-hop-pal vannak azonos vonásai, ellentétben azonban a Rasztafári vallásba vésődött Roots reggeatől a dancehall aligha van vallásosan felépítve. A dancehall fogalma eredetileg nem a vallásos, sokkal inkább a parti-orientált kultúrából ered.

A dancehall ritmusok a ’90-es évek második felétől egyre több teret találtak az európai zenevilágban köszönhetően többek között Seeed, Gentleman, Ce'cile, Sean Paul, Mr. Vegas, RDX, Shaggy ténykedésének.

A Dancehall Önképzőre a belépés ingyenes!

Vérprofi dancehall előadás Shisha-tól itt látható:

Vagy egy klasszikus Sean Paul klipben is jól látszik a dancehall tánc:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr433740846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása