Capleton, teljes nevén Clifton George Bailey III, 1967. április 13-án született Jamaikán. A vidékies St. Mary-ben nőtt fel, barátai itt nevezték el Capletonnak egy híres jamaikai ügyvéd után szókimondó nézeteinek és eszes megnyilvánulásainak köszönhetően.

18 évesen Kingstonba költözött, s innentől kezdve zenei karrierje töretlen erővel ívelt fölfelé. Első nemzetközi sikerét a torontói African Star által szervezett kanadai fellépése hozta meg 1989-ben. 1991-ben jelent meg első albuma a Capleton Gold, és ugyanebben az évben debütált a Reggae Sunsplash fesztiválon is. A 90-es években zenéjében egyre inkább hangot kapott a conscious (öntudatos), roots-orientált felfogás, amely fokozatosan kezdte felváltani a 80-as évekbeli laza erkölcsű, gengszter dancehall szövegeket.

A Rasztafari vallási mozgalom tagjaként, a Bobo Ashanti rendbe sorolja magát, melynek filozófiája megmutatkozik zenéjében és az igazságosságért küzdő üzeneteiben, mint pl. az erőszakellenes topsláger Jah Jah City-ben is. A Próféta ma ereje teljében turnézik az egész világ körül csapatával, a David House Crew-val. (Forrás: dancehall.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr281840480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása