Digital reggae

 2010.05.25. 09:00

Ahogyan arról már írtam a blogban, a digital reggae megjelenésénél úttörőnek számító Under me Sleng teng riddim idén töltötte be 25. évét. Ez a forradalmi riddim egy kis Casio szintetizátornak volt köszönhető, amely olyan olcsó volt, ahogy szólt is. Egy kis srác, bizonyos Noel Daley kapta az USA-ból, hogy a beletáplált ritmusok segítségével gyakoroljon énekelni. Barátja Wayne Smith ismerte Prince Jammyt, akinek stúdiójában már a nyolcvanas évek elején tapasztalatokat szerzett mint énekes. Ahogy a kis Casioval szórakoztak, találtak egy érdekes, előre beprogramozott demoritmust, lelassították ennek a tempóját dancehall sebességre, és Wayne énekelni kezdett hozzá. Az éjszaka alatt végül is összerímelt egy dalt, amit "Under Me Sleng Teng"-nek nevezett el. Innentől az early dancehall is egy nagy lendületet kapott és megkezdte világhódító útját.

Az alábbi medley-ben a digital reggae néhány jeles képviselője chattel, toastol. Tracklist:

1. Red Dragon - Hard and Stif, 2. King Jammy - Sleng teng, 3. Panhead - Punny Printer, 4. Shabba Ranks - I'm in Love with a Man twice my Age, 5. Junie Ranks - Entertainer Party, 6. Sister Charmaine - Community Girl, 7. Pinchers - Murder Sound Boy, 8. Tippa Irie - Lyric a Rhyme, 9. Tonto Irie - It a Ring, 10. Ninja Man - Murder dem

Selector-emka_big-up-digital by selector emka

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr382025137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása