Hungarian Dancehall Queen Contest

 2010.03.22. 10:00

A Hungarian Dancehall Queen Contest az év egyik legnagyobb dancehall eseménye és egyben az első ragga tánc megmozdulás Budapesten. Egy olyan indítványozás, mely gazdagítja a reggae - dancehall életet Magyarországon, és egy új táncstílust mutat be. Egy verseny, ahol a legforróbb jamaikai táncok uralják a színpadot, a legjobb táncosok előadásában. Először látogatnak Magyarországra világszerte ismert dancehall királynők, akik őrületes koreográfiáik bemutatása mellett a zsűriben is helyet foglalnak.

Hivatalos „dancehall queen contest–et” először Jamaikán rendeztek 1991-ben, mára a világ összes országában elterjedt. Európa szerte is rengeteg dancehall királynő tevékenykedik, és szinte minden országban megrendezik évente ezt a versenyt. A nyertesek részt vehetnek az európai, vagy a nemzetközi „dancehall queen contest–en”, amit szintén évente Jamaikán rendeznek meg.

Április 16-án a New Orleans Club-ban először nyílik lehetőségük a magyar táncosoknak, hogy elnyerjék a Hungarian Dancehall Queen 2010 címet. A nyertes egy évig viseli a „dancehall királynője” címet, és elutazhat Bolognába, hogy képviselje Magyarországot az európai versenyen.

Ha versenyezni szeretnél, csak nevezz, értékes nyeremények várnak! Ha eddig csak hiphop-ot táncoltál, de ismered kicsit a dancehall-t jelentkezz bátran!
Jelentkezni lehet: dancehallqueen.hu@gmail.com

A versenyzőknek 2 db maximum 2 perces koreográfiával kell készülniük. Akik nem jutnak tovább az első fordulóban, csak egy koreográfiát fognak tudni bemutatni. A második fordulót követően a döntőben a dj által választott zenére kell a zenének megfelelő dancehall lépéseket, mozdulatokat bemutatni és szabad táncot előadni.
A zenéket cd-re kiírva jó minőségben kell leadni a verseny napján a szervezőknek.
A versenyzőknek több szett ruhával kell készülniük, hogy a fordulók között átöltözzenek.
A dancehall tánc jellegéből adódóan a versenyen 18 éven aluliak nem indulhatnak!

A zsűri tagjai:
DHQ Valerie (Austrian Dancehall Queen)
DHQ Mad English (European DHQ 2009)
DHQ Kim La Queen (German Dancehall Queen)
DHQ EvE (Hungarian Dancehall Queen)

HOSTED by MC KEMON

Sounds:
DR DERMOT (IRIE MAFFIA)
DJ NADIR (CRAZY STYLEZ)

Sponsors, organisers:
BRAZILIAN CULTURAL CENTER of Budapest
WARRIOR PRODUCTIONS
Arifa Production, European Dancehall Queen Contest and more....

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr441854802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása