Február 17-18-19-én intenzív dancehall workshop-ot tart nekünk Dorka Debrecenből, ahol megismerhetjük hogyan kell valójában Shaggy, Sean Paul, Gentleman vagy éppen az Irie Maffia: Bacardi Cola című muzsikájára ropni, feneket tekerni.

A három napos kurzus akár egy napjára is lehet jönni. Az intenzív workshop iránt érdeklődni az emkamk1@gmail.hu címen lehet!

A workshop-on tanultak már péntek este kipróbálhatók a HOT FRIDAY alkalmával, ahol dancehall, reggae, ragga, jungle, dubstep reggae és soca muzsika némi hip-hop-pal és rnb-vel átitatva fog megszólalni.

A HOT FRIDAY 22h-tól az Expresszó-Tranzitban (a Petőfi Színház és a Gösser közötti kis udvarban) lesz! A belépés ingyenes!

Dancehall önképző csoportot alkotunk minden héten pénteken 18.30-20.00 között az Expresszó-Tranzitban (Petőfi Színház és a Gösser közötti udvarban), hogy megtanuljunk Sean Paul-ra, Beenie Man-re, Gentleman-re, vagy éppen az Irie Maffia: Bacardi Cola-jára hogyan kell valójában táncolni.

Eredetileg a dancehall a reggaere épül, és a rappel, hip-hop-pal vannak azonos vonásai, ellentétben azonban a Rasztafári vallásba vésődött Roots reggeatől a dancehall aligha van vallásosan felépítve. A dancehall fogalma eredetileg nem a vallásos, sokkal inkább a parti-orientált kultúrából ered.

A dancehall ritmusok a ’90-es évek második felétől egyre több teret találtak az európai zenevilágban köszönhetően többek között Seeed, Gentleman, Ce'cile, Sean Paul, Mr. Vegas, RDX, Shaggy ténykedésének.

A Dancehall Önképzőre a belépés ingyenes!

Vérprofi dancehall előadás Shisha-tól itt látható:

Vagy egy klasszikus Sean Paul klipben is jól látszik a dancehall tánc:

 

Raszta haj kibontása

 2011.11.09. 09:53

Sajnos eljöhet az életedben egy olyan pillanat, hogy meg kell szabadulj az imádott tincseidtől melyekkel annyit időt törődtél. Ekkor két lehetőség jöhet szóba: teljesen levágni a tincseket, vagy kibontani őket. Ez utóbbi igaz lehetetlenül hangzik de lehetséges.  Saját tapasztalataim tükrében mondhatom eleinte én is lehetetlennek láttam a dolgot, hogy az oly sokat gyúrogatott tincseimet egyszer lehetséges legyen kibontani. Ha ténylegesen így határoztál hát lássuk mit is kell tenned ahhoz, hogy hajad a lehető legkevesebb károsodással túlélje a raszta kibontását.

Hajad előkészítés a legfontosabb ennél a műveletnél. Hiszen gondoljunk csak bele, mialatt dreadként gondoztunk, hordtunk kevesebb mosás által a töve zsírosabbá vált, a tincs “törzse” pedig megtelt az általa összeszedett kosszal. (Még ha rendszeresen mostuk is, akkor is a filcesedés a haj által felvett piszkok által áll össze. Ez a rideg igazság)

Kezdjük azzal hogy érdemes hajerősítő sampont beszerezni, amely kifésűlő koncentrátumot tartalmaz és mellé kubancolódás ellenes balzsamokat, melyet kifejezetten problémás hajra készültek. (Ezek skálája igen széles, itt nem tudnék kiemeleni konkrétan legjobb márkát) Kezeled vele a hajat kb 2 hétig ! minden ! másnap mosd meg rendesen, és használj bőségesen hajpakolást amely által a rasztahaj meglazul és erőre kap. Már az első alkalom után érzni fogod hogy a hajad sokkal puhább és jobb tapintású lesz.

A második hét elteltével a hajad kész van arra a tortúrára melyet a kibontás okoz majd neki. Ehhez nem lesz másra szükséged mint egy kitartó és tapasztalt barát segítségére, és egy vasfogű tupír fésűre. (ennek a célnek a kutyák szőréhez használt sűrű vasfogú kefe is megteszi. ) Ekkor elkezdhetitek a tincs végétől kifésülő mozdulatotkkal eltávolítani, a készítéső óta a tincs köré ragadt elhullajtani kivánkozó hajmennyiséget. Ez vizuálisan nagyon sok hajvesztéssel jár majd, de nem ijedj meg hiszen a természetes haj napi szinten rengeteg fáradt hajszálat hullajt, és még raszta hajat viseltél ez a hajhullás megszűnt és a tincsed részévé vált. Így tuladonképpen megszabaditod a hajat a felesleges hajszálaktól. Ilyenkor nagyon sok kosz fog hullani a hajadból még ha rendszeresen mostad is, és kellemetlen szaga lesz. Ez is megszűnik a természetes haj 2x-i megmosása után. Azonban a tincs tövénél nincs mese vadul esetleg először kézzel kell széttépni az összragadt szálakat, bármilyen fájdalmas is. (Nálam 2 napba telt, és ezek zokogással teltek, de a szenvedésem megérte az eredményt icon smile Raszta kibontása )

Ha elkészültünk a legfájdalmasabb részével a bontással, és megszenvedtük a fájdalmakat, nincs más teendőnk minthogy a balzsamot ezután is rendszeresen használjuk minden hajmosásnál. S nem utolsó sorban keressünk fel minél hamarabb egy fodrászt mert a töredezett hajunknak szüksége lesz egy egészségügyi vágásra is. (Forrás: http://raszta-haj.hu/)

Rasztafárizmus

 2011.11.05. 09:57

A raszta vallás, vagy rasztafárizmus egy vallási mozgalom, amely Etiópiába nyúlik vissza.(Afrika) Etiópiát tartják a raszták a paradicsomnak  a földön. Saját nyelvükön “Zion”-nak említik. Ez az eszmerendszer mely I. Hailé Szelasszié etióp császár nevét tiszteli. ( nevezik hívei még: a Királyok Királyának, az Urak Urának és Júda oroszlánjának – the King of Kings, Lord of Lords and the Lion of Judah tiszteletbeli megnevezéssel). Az  raszta elnevezés a Ras Tafari Makonnen névből ered, mert így hívták Hailé Szelasszié császárt a koronázása előtt.  A raszták Jah-nak (Jahverövidítése,Isten raszta elnevezése) a földi megtestesülésének és a szentháromság tagjának tekintik. Mindemellett úgy hiszik, hogy őseik vétkeztek Jahhh ellen, és ez vitte őket rabszolgasorsba a nyugati világban. A mozgalom a etiópiai fekete munkásoktól és parasztoktól ered az 1930-as évekből, egy bibliai prófécia nagyon sajátos értelmezéséből, fekete politikai aspirációkból és Marcus Mosiah Garvey raszta próféta tanításaitól vált egésszé, habár Garvey maga nem ismeri el Szelassziét messiásnak. A mozgalom eredetileg a fekete felsőbbrendűséget hirdette. Ez a jellemző nagyjából lekopott róla, mivel gyorsan nyitott mindenféle népcsoport felé, bár a három legnagyobb rendje közül az egyiket, a Bobo Ashanti ma is vallja. Ezáltal a mozgalom és a vallás gyorsan terjedni kezdett a világ számos táján főleg a migráció, és a reggae zene közvetítésével. A legnagyobb reggae zenészként a jamaikai Bob Marleyt említhetjük. A jamaicaiak öt százaléka tartja magát raszta vallásúnak. A raszták szerint a keresztény Isten nem valódi, csak Jah eltorzított mása így nem lefogadható. Az igazi értékek azonban a szeretet, egység, béke, egyenjogúság, és igazságosság. Ezek az élet valódi törvényei, és csak ezek betartása garantálják az örök életet.  A rasztafári életet meghatározza az összetartozás érzése minden ilyen felfogású ember között. Ezt a rasztafárik “oneness”-nek nevezik. Sok rasztafári közösségben él egymással. Isten tisztelete meghatározza életüket. Tulajdon nem létezik, ideális esetben a földterületet amelyre szükségük van, elfoglalják. Hazugság, lopás, gyűlölet, féltékenység, irigység, árulás elítélendő viselkedésnek minősül. Sok szempontból az egyenjogúság uralkodik (bár ez nem vonatkozik a nők helyzetére), de nem azért alakult ki mert törvényeik vannak erre, hanem inkább mert a vallásukat következetesen betartják. Isten a raszták hite szerint nem szellem, hanem élő lény, és ő az élők istene, aktív a világban, a természetben, és az emberben. 2000-ben több mint egymillió raszta volt szerte a világon.

Különleges este várja a Riddim Colony rajongóit, hiszen az Expresszó-Tranzit-os muri elsősorban lemezbemutató, méghozzá a Riddim Colonyt irányító nagyszerű énekes, a főleg angol-patois nyelven szövegelő G.Ras második szólóalbumának debütje egy MC-show keretében, melyhez a talpalávalót Selector Emká szolgáltatja majd.

G.Ras komoly mondanivalóban is bővelkedő, meglepően hiteles, mindig magával ragadó előadásában a 2009. januárjában megjelent What A Day négyszámos EP után előbb a Burn Fyah című első önálló albuma, idén ősztől pedig már kapható második szólólemeze is.

Beugró: 600,- HUF

Expresszó-Tranzit lelőhelye a Gösser Söröző és Petőfi Színház közötti udvarban!
 
Az új albumról egy akusztik verzió emitt:

Narancslikőrrel már készítettem sülteket, rummal most először. Nekem is nagyon ízlett, de a férjem egészen odáig volt érte. Anyukám éppen beugrott hozzám, amikor az étel készült, és megkérdezte, hogy én normális kajákat már soha nem fogok főzni? Meg hogy mit szól hozzá a férjem, hogy ilyen kajákkal etetem állandóan? Hát kérem szépen a férj nem panaszkodik, sőt tetszik neki, hogy mindig új ízekkel találkozik. Néha persze kap paprikás krumplit is, de az nem feltétlenül kerül fel a blogra... Hozzávalók:4 db csirkecomb
1 púpozott evőkanál kókuszzsír (vagy 2-3 evőkanál olaj)
2 dl víz


Pác:
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál mustár
2 evőkanál rum
2 evőkanál worchester szósz
2 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma

Mártáshoz:
10 dkg mazsola
0,5 dl jamaikai rum
1 dl tejszín

1 bögre jázmin rizs
2 bögre víz 
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
curry (ízlés szerint. igazából én csak szórtam, amíg szép színe lett tőle a víznek.)A páchoz a hozzávalókat összekevertem, beleforgattam a bőrétől megfosztott combokat és néhány órára a hűtőbe tettem. 
A mazsolát beáztattam a rumba.
A csirkecombokat megsóztam és a kókuszzsíron mindkét oldalukat 1-2 percig sütöttem.
Rákanalaztam a maradék pácot, felöntöttem a vízzel, és közepes lángon fedő alatt puhára pároltam.
Amikor a hús megpárolódott, levettem a fedőt, feljebb vettem a lángot és zsírjára sütöttem a szaftot, közben néhányszor megfordítottam a combokat, hogy szép színt kapjanak.
A megsült húst kiszedtem, a visszamaradt szaftba beleöntöttem a rumos mazsolát, és egy kicsit kevergettem, amíg az alkohol elpárolgott belőle. Felöntöttem 1 dl tejszínnel, és ezt a mártást tálaltam a hús mellé.

A rizst a vajon kicsit megpirítottam, hozzáadtam az áttört fokhagymát, sóztam és felöntöttem vízzel. Beleszórtam a curryt, és miután felforrt, alacsony lángon fedő alatt készre főztem. (Forrás: http://csiperke.blogspot.com/)

 

Két év kihagyás után ismét megmérkőzteti Ausztria legszebb, legjobb, legszexibb és legtáncosabb lányait! 2011. október 25-én Bécsben a Club Couture-ben rendezik meg az Austrian Dancehall Queen Contest, ahol 5 körben mérhetik össze tudásukat a csajok. Előre begyakorolt koreográfiák mellett spontán táncra és a szakmai tudás lemérésére - adott dancehall mozgás neve hallattán a mozgás visszaadására is - is lehetőség nyílik. A zsűrit és speciális show-t

Nemzeti DANCEHALL QUEEN MOMO - Quebec
Európai DANCEHALL QUEEN SHISHA - Paris
Osztrák DANCEHALL QUEEN VALERIE – Vienna szolgáltatja.

A hangulatot: DJ WAXFIEND - Jamrock-Amsterdam
BABA SOUND – Kutta Vienna
OSF SOUND - Dancehall University
és az osztrák dancehall sztárénekes Emiliano biztosítja.

A programon dancehall dívák öltözetét elősegítő divatbemutató is várható!

S hogy milyen táncok várhatók? Arra két videónk van: Shisha, az európai dancehall queen versenyszereplése

másrészt Cherine Anderson: Make up Sex című klipje, amely egy ilyen verseny során érezhető forró hangulatot is kellőképpen érzékelteti.

Shottas (Gengszterképző)

 2011.10.10. 18:31

Főszereplő(k): 
Ky-Mani Marley (Biggs)
Spragga Benz (Wayne)
Wyclef Jean (Richie Effs)
Paul Campbell (Mad Max)
Louie Rankin (Teddy Bruckshut)
Screechie Bop (Gussy)
Lennox Lewis (Önmaga)

rendező: Cess Silvera
forgatókönyvíró: Cess Silvera
zeneszerző: Wyclef Jean
operatőr: Cliff Charles
jelmeztervező: Phillip Pabon
producer: Randall Emmett, Jennifer Farrell, George Furla
vágó: Danny Saphire

Biggs és Wayne a jamaikai főváros, Kingston utcáin kezdte bűnözői pályafutását. Ők azonban merészebb álmokat szőnek, az Egyesült Államokban szeretnének szerencsét próbálni. Egy kamion kirablásából szereznek pénzt, hogy eljussanak Amerikába. Álmaik azonban gyorsan szertefoszlanak, amikor egy piti ügy miatt Floridából visszatoloncolják őket Jamaikába. Újra belevetik magukat a kingstoni éjszakába, zsarolásból élnek, miközben korrupt politikusokkal üzletelnek. Egyre többen vannak azonban, akik féltékenyen figyelik őket, irigylik a sikereiket.

Folytatódik a kétheti ingyenes reggae klubunk a Tűztorony Bár & Étteremben. A szerdai összeröffenéseken havonta egyszeri (ezúttal 2k11. október 12-én 19 órától) jamaikai filmklubunkat tartjuk meg - a filmről hamarosan! - melyet a "szokásos" karibi zenés-táncos mulatság követ roots, reggae, dancehall, soca, kuduro, dubstep reggae, ragga, raggajungle, uk funky és funky bashment műfajokkal. A tisztán zenés mulatság október 26-án 20h-tól lesz. A bulik mindkét alkalommal 24h-ig tartanak és a belépés ingyenes!

2k11. november 4-én Gregory G. Ras, a Riddim Colony énekese lesz a vendégünk, aki új nóták mellett egy MC-show-val (és talán konga-show-val?) is elkápráztat bennünket. A beugró: 600,- HUF lesz. A helyszín pedig az Expresszó-Tranzit a Gösser és a Petőfi Színház közötti kis udvarban!

Kérünk, hogy a Tetszik gomb megnyomásával Te is segítsd az információ terjedését! Köszönjük!

 

2 nagy vöröshagymát és 2 fokhagymát vágjunk apróra, és pirítsuk meg 2 evőkanál olajban. Adjunk hozzá kb. 1 kilónyi, 3-4 cm-es oldalú kockákra vágott sütőtököt és 2 nagy szál, darabolt répát, majd öntsük föl egy 400 ml-es konzerv kókusztejjel és kb. 1 liter vízzel, amibe 1 húsleveskockát, valamint némi koriandert, cayenne borsot és ízlés szerint rumot adagoltunk. Főzzük össze.

Ha már megpuhult a tök, adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, majd turmixoljuk össze az egészet, és tökmagokkal, illetve hideg tökmagolajjal díszítve már tálalhatjuk is. De aki kibírja, hogy ne falja be rögtön, annak még jobb, mert ez az étel is finomabb lesz, ha egy kicsit összeérnek az ízei. (forrás: kispad.hu)

Utolsó reggae buli Veszprémben!

 2011.09.29. 10:59

Ahogyan a GonzoPress korábban beszámolt már róla az új drogstratégia értelmében vissza kell szorítani “a kender képével árult üdítőitalok, csokoládék, pólók, újságok, energiaitalok” árusítását és reklámozását is, sőt innentől a jamaicai eredetű reggae zene is tiltólistára kerül.

Ahogyan azt Dr. Grerzsa Ferec, a Nemzeti Drogmegelőzési Egylet (korábban Intézet) vezetője elmondta: “A reggae zene egyértelműen kapcsolatban áll a marihuánafogyasztással, és annak népszerűsítésével, így hallgatását törvényi keretek közé kell szorítani, erre pedidg legjobb megoldás a tiltás.” Gerzsa szerint a jamaikai kultúra országunkba való  beszivárgása káros hatással van nemzeti identitásunkra, hagyományaink ápolásának alapfeltételeire. A műfajjal együtt a rasztafári zászló (piros-arany-zöld) is rendszer-ellenes jelképnek minősül, viselése pénzbüntetéssel súlytható.

Még a rendelet hatálybalépése előtt megtartjuk Veszprémben az utolsó nagyszabású reggae murit október 8-án 21 órától, amelyre külföldi vendégeket is hívtunk a 10 tagú, párizsi Lion Scratch Soundsystem (http://www.lionscratch.com/, zenékhez kattints a "gőzölgő dobozra" a lemezjátszó mellett!!!) képviseletében. A sound kishazánkban először - az estén 4 fővel képviselteti magát - de magukkal hozzák nemzetközi összecsapáson abszolút első helyezést elért dubplate készletüket és bemutatják a legújabb francia, jamaikai reggae, ragga, dancehall muzsikákat, fűszerezésül pedig némi hip-hop-ot használnak. Igazi pörgős, fenéktekerős buli várható, ahol a legfőbb selector, Man Logik kezét is érdemes lesz követni - már aki tudja. 

Gyertek és ünnepeljük a rasztafarianizmust, Bob Marley-t és Jamaikát - amíg még lehet! Mert aztán ki tudja, mi lesz... Mutassuk meg utoljára, hogy mennyien szeretjük ezt a zenét és békésen ám annál irie érzésekkel kísérve tudunk mulatni!

Helyszín: Veszprém, Expresszó - Tranzit (a Gösser és a Petőfi Színház közötti udvarban)

Időpont: 2011. október 8. 21h 

Beugró: 600,- HUF

Lion Scratch bemutató muzsika (állítsd le oldalt a Mixek dobozt a hallgatáshoz!)

 

 

 

Címkék: gonzopress

Stíluskalauz: moombahton

 2011.09.27. 10:02

A "műfaj" alig 100 BPM fölötti ritmusra lelassított tánczene, Dutch house és reggaeton, ami egyrészt elég furcsa (mondjuk a kemény felpörgetések lassítva kifejezetten bizarr hatást keltenek), másrészt pedig nagyon hatásos a "törzsi" hatású ritmusokkal és a szirénázó szintikkel stb. Mint oly sok nagy dolog a kultúra történetében, ez is véletlenül született: az alapító atya, Dave Nada egy unokatestvére "skipping party" típusú buliján játszott - ez olyan napközbeni bulit jelent, amit reggel hirdetnek meg, és a suliban néhány óra kihagyásával (skip) jár a részvétel, továbbá általában a rendőrség közbeavatkozásával szokott véget érni. Délben hirtelen rengeteg latin származású kölyök jelent meg, a mindenkinélsokkal idősebb Nada beszart, hogy ezeknek nem játszhatja a szokásos tech-house dolgait, és akkor jött az ötlet, hogy Afrojax egy tropical/Dutch house slágerét lelassítja 108 BPM-re. Mindenki megőrült, megszületett a Moombahton, aztán jött a rendőrség. Az első és eredeti ep innen tölthető le  (bár igazából úgy "eredeti", hogy átiratokat tartalmaz); egy nagy halom trendkövető számot (köztük remixekből készült Moombahton-editeket), köztük egy háromnegyed órás mixet pedig itt találhatunk. A már a kiindulópontban bőven megtalálható "gettótechno" hatásokon felbuzdulva pedig a brüsszeli Max Le Daron megalkotta a RaveCumbiatont, ami már tényleg annyira pofábamászóan hatásvadász, hogy egy átlagos franciaújelektró sláger visszafogott művészkedésnek tűnik hozzá képest, de pont ez a vonzereje is, nyilván. (Forrás: Quart.hu)

A stíluskalauz apropója: a héten Moobahton hét van Pesten! Hétfőn a Mikában és az Instantban, kedden és szerdán a Corvitetőn, csütörtökön a Dobzban. És legfőképpen pénteken a hajón David Heartbreakkel a stilus egyik alapitójával Amerikából! Az Irie Maffia és a Ghetto Bazaar kezdeményezéséhez mi is csatlakoztunk, így ezen a szerdán (szept. 28.) Party hard! Special Moombahton event a Tűztorony Bár és Étteremben 20-24h között!

Hozzávalók

Süti tetejére:

 • 1/4 bögre olvasztott vaj
 • 1/2 bögre cukor
 • 1 doboz ananász (szeletelt)
 • 8-10 db kimagozott meggy (koktélcseresznye is jó)

 

Tésztához:

 • 2 db tojás
 • 1 bögre cukor
 • 2 tk vaníliaaroma
 • 1/2 tk só
 • 1 bögre olvasztott vaj
 • 1 bögre rétesliszt
 • 1 tk sütőpor

elkészítés 

 1. Az olvasztott vajat öntsük a tortaforma aljára és keverjük bele a cukrot.
 2. Nyomkodjuk bele az ananászkarikákat, közepüket meggyel díszítsük.
 3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliaaromával és a sóval.
 4. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat.
 5. A masszát öntsük rá az ananászra.
 6. Előmelegített sütőben süssük szép barnára.
 7. Fejjel lefelé (fordítva) tálaljuk, az ananászok legyenek felül.

Nagyon tömör és kalóriagazdag süti, de egyszer ki KELL próbálni! (forrás: nosalty.hu)

A 10 tagú párizsi soundsystem már többedjére bizonyította rátermettségét nemzetközi szinten a reggae és a dancehall érában. Legutóbb a kölni Cologne City Clash-en egyértelmű, 100%-os győzelmet aratott dubplate-készletével a többi soundsystem felett.

A Lion Scratch Soundsystem ezúttal - hazánkban először bemutatkozva - brilliáns zenei készletét hozza el, köztük a francia és a jamaikai dancehall és reggae kedvelt előadóit és egy kicsit megmutatják azt is, hogyan passzol a hip-hop és a reggae egymással.

A csapat eddigi albumai letölthetők innen.

Honlapjukon pedig közvetlenül meghallgató néhány medley és mix itt.

Bemutatkozójuk előtti warm-up sett Selector Emkától várható. 

Szeptemberi program

 2011.09.09. 17:40

Szeptember 14-én elstartol az Irie Soundz dancehall & reggae klub - számolja valaki hányadik? - évadja.

Ebben a félévben kéthetente szerdánként (első alkalom: szept. 14., majd szept. 28.) 20-24h között dub-osabb, rootosabb, digital és skinhead reagge-sebb irányt viszünk majd, míg kéthetente péntekenként 22-02h között táncosabb, dancehallosabb, socá-sabb, cumbiásabb, uk funkysabb és mashup-osabb irányt. Persze ez nem zárja ki azt, hogy mindkét nap mindkét muzsikák megszólaljanak, csak a súlyok tolódnak ide-oda. A belépés ingyenes! Ja, 14-én érdemes 19 órára érkezni, aki a Made in Jamaica-ra kíváncsi! 21h-tól pedig Sündör is érkezik hozzánk, hogy bemutassa, milyen a müncheni raszta élet... :)

Szeptember 23-án az Offline Facebook Parkhoz kapcsolódva Re:Mix party lesz reggae, dancehall mashupokkal, bootlegekkel és remixekkel. Ezen az estén a fő sztárvendég zenében várhatóan Sean Paul lesz! A belépés ingyenes!

Előzetesként pedig már lehet készülni az évad egyik legnagyobb durranására, a Párizsból érkező, a nemzetközi kölni soundclash-t - pontosan: Cologne City Clash-t -egyértelműen megnyerő Lion Scratch Soundsystem látogatására. Lion Scratch olyan dubplate készlettel rendelkezik, mint a Kya Bamba, vagy éppen hazánkban a Jafa Maffia, szóval durva buli lesz október 6-án az Expresszó-Tranzitban (Gösser és a Petőfi Színház közötti kis udvarban)! Belépő: 600,- HUF.

Szept. 14.: Party hard!

 2011.08.30. 19:57

19h Made in Jamaica (2006.) 120 perc

Szereplők (és mást már nem is írunk a film kapcsán...): Alaine, Brick and Lace, Capleton, Joseph Current, Lowell Sly Dunbar, Elephan Man, Beresford Hammond, Gregory Isaacs, Vybz Kartel, Bounty Killer, Alaine Laughton, Dr. Marshall, Lady Saw, Robbie Shakespeare, Tanya Stephens, Third World, Toots, Bunny Wailer

%

Hear the bassline

 2011.08.08. 19:48

Elsősorban a bass culture kedvelőknek ajánlható ez a mix számos tropical bass, uk funky, cumbia, mombahton muzsikákkal. Figyelem, elektronikus muzsikák!

 

Selector Emka - Hear the Bassline by Selector_Emka on Mixcloud

 

Jamaicai függetlenség napja

 2011.08.06. 14:27

A Karib-tengerben, a Nagy-Antillák azonos nevű szigetét 1494-ben fedezte fel és vette spanyol birtokba Kolumbusz Kristóf. A szigetet 1655-ben az angolok hódították el, 1866-ban angol koronagyarmat lett. 1944-ben kapott részleges önkormányzatot, 1958-tól Brit-Nyugat-Indiai Föderáció része volt. Jamaica 1959-ben teljes önkormányzatot kapott. 1961-ben népszavazást rendeztek az országban, s a lakosság a Föderációból való kilépés mellett szavazott. 1962. augusztus 6-án kikiáltották Jamaica függetlenségét, mint a brit Nemzetközösség tagja. A hetvenes években a szociáldemokrata kormány államosításokat, földreformot hajtott végre, ennek következtében a tőke kivonult az országból. A nyolcvanas években a konzervatívok kerültek hatalomra, akik visszafogták a kubai kapcsolatokat és ismét jó viszonyt építettek ki az Egyesült Államokkal. (Forrás: múlt-kor)

Jamaicai chat-rövidítések

 2011.08.03. 19:33

Chris Goldfinger-től szereztük be a jamaikai chatelések, Twittelések rövidítésjegyzékét. Válogassatok bátran!


TWY = Tek Weh Yuself
XA = X Amount
AO = Alms Ouse
...BPT = Back Pon Top
BOAL = Buss Out A Laff
BOABDL = Buss Out A Big Dutty Laff
CAS = Crack A Smile
DWL = Dead Wid Laff
DWLAPUMS = Dead Wid Laff And Peepee Up Mi Self
FR = Fi Real
KMN = Kiss Mi Neckback
KYAWO = Kut Yeye And Wheel Out
LIH = Lick Innu Head
LM = Likkle More
MPD = Mad People Dem
MYODB = Mine Yuh Own Dyamn Biznezz
NR = Nuff Respect

SummerJam 2011.

 2011.08.02. 08:44

Hear the Bassline

 2011.05.15. 13:47

Aki szereti az Irie Maffia: Bacardi Cola című nótáját, annak valszeg bejön az UK funky, tropical bass muzsikákat tartalmazó mix, benne a londoni dancehall szcéna kiváló Heatwave soundjának refixjeivel.

 

Selector_Emka-Hear The Bassline by Selector_Emka on Mixcloud

 

Minden szerdán 20-01h között!

 2010.12.20. 10:44

A helyszín: A pont - Expresszó, B pont - Expresszó Tranzit (Gösser söröző és a Petőfi Színház közötti udvarban, vagy ha úgy könnyebb: a Hungária étterem mögött)!

Reggae, Ska Karácsony

 2010.12.15. 16:22

Dillinger & the bretford

harminics: hi fashion

christmas (Bobby Babylon

Riddim 1976)

 

 

Lloyd Brown: Silent Night

JACOB MILLER & RAY I:

WE WISH YOU A MERRY CHRISTMAS

Michelle Gordon:

All I Want For Christmas