Igen-igen, ez is megvolt... Megrendezték az első nemzetközi clash-t kishazánkban. A soundclash lényege soundsystemek megmérközése a közönség kegyeiért. Három sound mérközött: a bécsi Baba Sound, az Új-zélandi-magyar Jafa Mafia és a győztes prágai Peeni Walli.

A Peeni Walli soundot 2003 nyarán alapították Prága városában Ripklaw és Mihael. Selecta Ondrej 2005-ben mc Cocoman pedig 2006-ban csatlakozott hozzájuk. A Bakkle up című első cseh soundclash sorozat szervezőiként, majd egy évvel később győzteseiként szerepeltek! CSehországban Ausztriában Szlovákiában és Lengyelországban szinte mindenhol felléptek. És minden eddigi cseh vagy szlovák dubplate-clash sorozatban a döntőben voltak. Dubbox-uk ekxluzív szintén, foundation oldaluk igen elismert!

A szabályok ezen a mérkőzésen az alábbiak voltak: első körben mindegyik sound 30 percet játszik, nincs kiesés és nincsenek megkötések a zenékre. Második körben 20-20 percnyi csak dubplate-t játszik mindegyik soundsystem, s egyik kiesik. Harmadik kör már 15 perces menetekből áll, s végül dub fi dub körben 6-6 dubplate szerepel a listán. Az egyes körökben pontok gyűjthetők, melyet az adott 2. és 3. kör nyertese kap, míg a dub fi dub körben mindegyik dubplate egy-egy pontot ér. Az a sound nyer, amelyik 5 pontot ér el. (forrás: http://soundclash.blog.hu/)

A bejegyzés trackback címe:

https://dancehall.blog.hu/api/trackback/id/tr262346661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása